Monday, February 9, 2009

Ramas bun, Păsărilă





Trei lovituri de cuţit au curmat viaţa lui Marian Cozma, sîmbătă, la ora 03:00, în Veszprem

Handbalistul român Marian Cozma a fost ucis, în urma unui scandal izbucnit într-un club din Ungaria, unde se afla, împreună cu mai mulţi prieteni, pentru a sărbători un eveniment. Grupul a intrat într-un conflict verbal cu mai mulţi localnici rromi, care au scos imediat cuţitele. Marian Cozma a fost înjunghiat în inimă şi a murit după două ore la spital.

Alţi doi colegi de-ai handbalistului, sârbul Zarko Sesum şi croatul Ivan Pesic, au fost răniţi şi se află în stare gravă la spital. Unul dintre ei a fost înjunghiat în rinichi, care i-a fost extirpat în urma unei intervenţii chirurgicale. Cel de-al doilea handbalist rănit a suferit grave leziuni cerebrale.

Marian Cozma a mai fost înjunghiat, în urmă cu patru ani, pe o stradă din Bucureşti. Deşi rana de atunci a fost destul de gravă, fiind localizată în apropierea coloanei vertebrale, Cozma a revenit în sala de sport după doar o lună şi jumătate.

Cozma, poreclit "Păsărilă" de apropiaţi, activa la echipa MKS Veszprem din Ungaria şi era pivot în echipa naţională a României, de unde s-a şi retras la sfârşitul lui ianuarie, declarând că nu mai vine la lot cât timp este antrenor Aihan Omer. Înainte de a evolua la echipa ungară, Marian Cozma a fost jucător al echipei Dinamo Bucureşti.


"Românul a murit în braţele ungurului, în timp ce sîrbul şi croatul suferă împreună în spital. Totul s-a petrecut în Ungaria, la Veszprem, oraş cam la treimea Balatonului, 100 de kilometri de Budapesta, acolo unde poţi oricînd să o apuci fie în sus, spre Graz, fie spre Maribor, dacă alegi Slovenia. Nu e nimic etnic în întîmplarea stupidă şi criminală din Ungaria. Jucători de naţii diferite, handbalişti buni, au ales burgul cu castel şi străzi înguste ca să cîştige un ban. Marian Cozma a luat Cupa Cupelor cu Veszprem cu un an în urmă. Acum, el şi-a sfîrşit viaţa într-un bar împuns, de trei ori în inimă." Catalin Tolontan




7 comments:

fiica mării said...

scrie si tu ceva mai vesel pe blog.. ca inca n-am iesit din perioada emo.. vrei sa ma arunc pe geam? :))

Jack of Blades said...

=)) speram la un comment mai blajin de la tine :p dar e bun si asta

pai, mna, e regretabil si o patit tipul, si mai regretabil e ca se intampla astfel de crime in zilel noastre

P.S. nu esti o buna emo :)) aia inainte de a se arunca pe geam, se taie pe maini, scriu scrisorele cu sange, si doar pe urma, verifica noroiul din jurul blocului

DonG said...

e trist sa mori asa tanar... citeam undeva ca tatal lui vorbise cu el cu doar cateva ore inainte sa moara si ca'i povestea de planurile lui de viitor.

credem ca suntem nemuritori, dar niciodata nu stii daca mai prinzi ziua de maine.

fiica mării said...

iarta-ma ca ti-am omorat sperantele :))
de unde stii ca nu am facut alea deja? :-? :))

si zicea cineva ca "Viata e ceea ce ni se intampla in timp ce noi ne facem alte planuri." ..

Jack of Blades said...

si ce ai scrijelit? floricele? :D

hmm, nush, Beatles?

@ciupy: cica i-ar fi prins pe suspecti, iar inspre Ungaria se indreapta un commando de sarbi ca sa il razbune pe unul din cei 2 handbalisti raniti. nebuni...

fiica mării said...

nu, capete de scheleti =))

nush, ca daca stiam ziceam :P

DonG said...

pai faptul ca ii prinde ajuta doar ca ei sa nu mai faca alte fapte asemanatoare. pe handbalistul ucis nu'l mai invie nimeni.